Onze Werkwijze

Bij D&M’s hondengedragsdeskundige hebben wij 3 belangrijke pijlers: persoonlijke aandacht, praktijkgericht en open communicatie.
Lees hieronder verder wat dit precies inhoud.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

1. Persoonlijke aandacht

Door middel van een gratis telefonisch gesprek kunnen wij meestal al goed beoordelen of het probleem eenvoudig te verhelpen is of juist meer aandacht nodig heeft. Aarzel daarom niet om ons te bellen. Bij twijfel kunnen we een gratis en vrijblijvend intakegesprek plannen zodat we de hond zelf kunnen zien en de situatie kunnen beoordelen. Wil jij graag een gesprek met ons dan kun je ons bellen, mailen, appen of klik op onze contactpagina en vul het contactformulier in. Wij geven je dan zo snel mogelijk antwoord.

Voor ons als hondengedragsdeskundige is het belangrijk om zelf te zien hoe de interactie tussen hond en eigenaar is. Wij stoppen graag ál onze aandacht in één persoon met zijn of haar hond, om het maximale resultaat te behalen. Wij willen contact maken met mensen hun hond en een échte samenwerking opbouwen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een hoge sensitiviteit. Uiteraard  kijken wij ook naar de rol van de hond binnen het gezin. Daarom besteden wij veel aandacht aan het coachen van  de eigenaar en/of zelfs van het hele gezin. Het gezin bevindt zich namelijk in de directe omgeving van de hond en kunnen daarom ook van invloed zijn op het probleemgedrag. De  oplossing van de gedragsverandering ligt vaak in de relatie met de eigenaar en/of het gezin.

Schakel bij probleemgedrag liefst zo snel mogelijk een hondengedragsdeskundige in want hoe langer probleemgedrag voorkomt, hoe moeilijker het kan zijn om dit gedrag op te lossen. Samen met jou proberen we dan het probleemgedrag om te buigen naar gewenst gedrag.

Kunnen wij je hiermee helpen? Laat het ons dan weten want we helpen je graag.

Vraag gerust een vrijblijvende belafspraak aan. 

Wij bieden ook diverse cursuspakketten aan om te leren hoe je een goede band creëert met je hond (onderkop die doorverwijst naar pakketten)

2. Praktijkgericht

Mensen willen nog wel eens moeite hebben met het toepassen van theorie in de praktijk. Maar de theorie is echt een belangrijk onderdeel om je beter te kunnen verdiepen in het achterliggende probleem en is daarmee dus niet onbelangrijk. Het voordeel van theorie is dat de rode draad van de praktijk duidelijk  wordt. Terwijl praktijk vaak betekent dat je niet verder komt dan die ene situatie waarin je je ervaring hebt opgedaan. Er zijn maar weinig mensen die de rode draad uit de praktijk weten te halen op basis van één ervaring. Het is dus wel duidelijk dat theorie en praktijk verschillende zaken zijn ook al horen ze als twee zijden van een medaille bij elkaar

Wij gaan je helpen om  de theorie om te zetten in praktijk. En dat betekent eigenlijk twee dingen. Ten eerste moet de tekst en dus de theorie die wij gebruiken duidelijk genoeg zijn om zonder ondersteuning te begrijpen. Daarom ontvang je bij elk cursuspakket ons eigen unieke Dogbook. Hierin staat allerlei informatie maar ook tip’s en truck.  Tevens kun je hierin je eigen aantekeningen en leerdoelen opschrijven. Ten tweede krijg je bij ons gewoon de mogelijkheid om fouten te maken tijdens het vertalen naar de praktijk. Dat kan bij ons op een veilige manier. Wij geven je 1 op 1 trainingen dus je ervaart geen groepsdruk. Daarnaast ontvang je direct  op een positieve manier feedback. Hierdoor begrijp je beter waar de schoen wringt en kun je daarna weer op de juiste manier verder.

Het gaat bij het omzetten van theorie naar praktijk dus om het durven maken van fouten om duidelijk te krijgen waar de knelpunten zitten. Je zou dit natuurlijk ook op kunnen lossen door in de theorie deze knelpunten meer aandacht te geven. Maar logischer is het om in de theorie alles wat belangrijk is aandacht te geven en vervolgens in de praktijk zelf te ontdekken waar problemen zitten en waarom. Een mens leert nu eenmaal veel meer van zelf doen dan van voorgekauwd krijgen.

Kunnen wij je hiermee helpen? Laat het ons dan weten want we helpen je graag.

Vraag gerust een vrijblijvend belafspraak aan.

3. Open communicatie

Duidelijke communicatie is erg belangrijk wanneer het over gezondheid of gedrag gaat. Veel mensen vinden het moeilijk om in een gesprek met een dokter of gedragsdeskundige te vertellen wat het probleem is of te begrijpen wat er geadviseerd wordt. Dit is jammer want zo gaat alle energie die je steekt in het oplossen van het probleem mogelijk verloren en haal je uiteindelijk niet je doel.

Wij begrijpen dat dit soms moeilijk kan zijn en daar houden wij rekening mee. Wij kijken naar jouw situatie en naar jouw niveau. Of je nu dyslectisch bent of onzeker wij kunnen ons verplaatsen in jou situatie en zullen er alles aan doen om een veilige omgeving te creëren waarin jij je fijn voelt.

Tijdens het eerste gratis telefoongesprek leggen wij het doel van het gesprek op voorhand vast. Wij geven daarbij extra aandacht aan hoe we je gaan overtuigen, motiveren, geruststellen, betrekken en begeleiden tijdens het gehele traject. Samen gaan we het traject aan.

We kiezen in overleg met elkaar een geschikt communicatiemiddel en ondersteunen onze mondelinge communicatie altijd met voorbeelden en eventuele visuele hulpmiddelen.

Daarnaast zorgen we ervoor dat het tijdstip, de duur en de plaats afgestemd zijn op jouw behoefte. Wij nemen graag de tijd om jou te helpen op de momenten dat jij ook de rust hebt om in alle aandacht samen met je hond te werken aan je leerdoel (en).

Stel een vraag aan onze specialisten