Kind & hond

“Leer een kind bewust om te gaan met de hond. Zo kunnen ze trouwe kameraden worden”

Kinderen en honden kunnen  vaak prima samengaan, maar het kan ook compleet mis gaan. Er vinden helaas nog te veel bijtincidenten met kinderen plaats doordat het kind en de hond elkaar niet goed begrijpen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

CONNECT

VERTROUW

FOCUS

OVERWIN

Kind & Hond lessen

Als jullie zelf thuis een hond hebben of willen verwelkomen in jullie huis, dan is het belangrijk dat de kinderen leren hoe ze om moeten gaan met de hond. Maar zeker ook voor kinderen die geen hond thuis hebben is het belangrijk om te weten wat ze wel en wat ze  juist beter niet kunnen doen met een hond. Er zijn heel veel honden in onze samenleving en de kans is dus heel groot dat kinderen honden overal tegenkomen.

Wij  kunnen jullie helpen met het aanleren van een goede basis om veilig om te gaan met een hond. 

Tijdens ons consult leren jullie een aantal basis regels. Als jullie die regels kennen en toepassen dan kunnen gevaarlijke situaties voorkomen worden.

Deze cursus geven wij bij jullie thuis maar kan ook op onze locatie met onze honden worden gegeven.

Wij helpen ook kinderen met angst voor honden. 

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Training voor honden en kinderen

Wil je ook graag:

Waar kunt u nu al zelf opletten?

Naast een aantal basisregels die wij jullie gaan leren zijn er nog een paar belangrijke zaken waar ouders altijd heel alert op moeten zijn:

Laat een hond nooit alleen met een kind

Straf niet voor grommen. Dit is nl een waarschuwing van de hond

Laat kinderen nooit alleen de hond uitlaten

 

 

Wanneer is het tijd om hulp in te schakelen voor een kind met angst?

De angst voor een hond valt binnen het normale als de angst aanwezig is in het bijzijn van een hond en ook weer afneemt als de hond er niet is.

Het is niet gek dat de angst erger is als een hond plotseling tegen je kind opspringt of op je kind komt afrennen. Als je kind dan huilt of gilt, is dat niet meteen zorgelijk.

Het wordt wel zorgelijk als de angst er ook is als er geen hond in de buurt is. Nog erger is het als de angst je kind gaat belemmeren in zijn of haar ontwikkeling. Bijvoorbeeld omdat je kind niet meer alleen naar school durft te lopen of niet meer wil spelen bij een vriendje met een hond. Vermoed je dat je kind last heeft van een nare ervaring met een hond?

D&M Hondengedragsdeskundige biedt een op maat gemaakte training

Bel ons voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek