DM's Events

Hi ha hooper event

dagen
uur
minuten
seconden

28 – 08 2021 14.00 tot 16.00 uur

Hi Ha Hoopers!

Het aanbod in hondensport en -activiteiten is groot. Hoe weet je nou wat bij jou en jouw hond past? Wij denken dat je dat te weten kunt komen door laagdrempelig op ontdekkingstocht te gaan. We beginnen met hoopers.

Wat is Hoopers?
Bij deze vorm van hondensport legt je hond op jouw instructies een parcours met hindernissen af. Jij staat op een vaste positie en dirigeert de hond door het parcours. De hindernissen zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Het zijn:

hoopers – halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt

tunnels – tunnels van diverse afmetingen waar de hond doorheen loopt

tonnen – obstakels waar de hond omheen loopt

Waarom hoopers?

  • De hond springt dus niet en de lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen. Dat maakt hoopers tot een volwaardige sport waaraan vrijwel elke hond en handler kan meedoen.
  • Je werkt samen aan de band tussen jou en je hond. Allebei leer je na te denken en als handler word je je zeer bewust van je eigen lichaamstaal.
  • Hoopers kan ook worden gezien als voorbereiding op agility voor jonge honden. En het is een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan agility.

Wil je meer lezen over hoopers? Kijk dan eens hier.

Wil je zien wat uiteindelijk de bedoeling is? Kijk dan hier. (Let op: zover komen we in deze workshop niet! Hier zitten al heel wat uurtjes training in. Wel krijg je een heel goede indruk van de sport en wat erbij komt kijken.)

Wat kun je verwachten in Hi Ha Hoopers?
We starten met een stukje uitleg (theorie) en een kleine demonstratie. Vervolgens gaan we in groepjes een paar oefeningen uitwerken. Uiteraard is er tussendoor tijd voor een bakje koffie of thee met wat lekkers. Ook je hond zal niets te kort komen. 

Wat verwachten we van jou?
De details vertellen we je na je aanmelding. Kom in ieder geval met goede zin, trek makkelijke kleren en (sport)schoenen aan en wees bereid begrip te hebben voor je hond.
Om de workshop optimaal te benutten is het fijn als je hond al wel een basiscursus heeft gehad en los van de lijn kan werken.

Meld je aan!
Wil je meedoen aan Hi Ha Hoopers en zo kennismaken met deze hondensport?

Geef je dan vóór 20 augustus 2021 op door het formulier onder deze pagina in te vullen. 
Zet bij opmerkingen alvast deze informatie:

  • jouw naam en leeftijd
  • naam, ras en leeftijd van je hond
  • welke cursus(sen) jullie gevolgd hebben
  • bijzonderheden die wij van jou en/of jouw hond moeten weten

Maximaal aantal deelnemers: 12 (bij veel aanmeldingen plannen we nog een extra dagdeel)

Kosten: € 50,- per combinatie. Deze kun je contant voldoen maar je kunt ook pinnen of een betaalverzoek ontvangen.

Doelen Hi Ha Hooper Event

Schrijf jezelf in – Stel een vraag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief